Events
Projects
Perspectives
Partners
Rapoarte
    
[01.09.2023]
Membrii consiliului de administrare a „Hilfe für Osteuropa e.V.” vizitează proiectele lor în Moldova

Doamna Ursula Honeck, Președintele „ Hilfe für Osteuropa T.S. e. V.” (HFO) și domnul Manfred Schmid (membru al consiliului de administrare al HFO), au vizitat Petrovca și Grigorăuca, raionul Sîngerei. Anterior, HFO a susținut financiar implementarea unor proiecte în aceste sate, de exemplu, izolarea termică a școlii din Petrovca, renovarea sălii de sport din școala în Petrovca, numeroase campanii de distribuire a pachetelor cu produse alimentare pentru vârstnici singuratici și nevoiași din Grigorauca și multe altele. proiecte. Cu această ocazie au vizitat și centrele de zi pentru copii „BUNVOLENTIA Petrovca” și „BUNVOLENTIA Vladimirovca”. Toți beneficiarii au fost foarte bucuroși să o întâlnească pe doamna Honeck personal, ceea ce le-a dat ocazia să o mulțumească din suflet pentru ajutorul oferit. Primarul comunei Grigorauca i-a înmânat doamnei Honeck o scrisoare de mulțumire pentru mulți ani de sprijin pentru cei nevoiași din această regiune. De asemenea, copiii centrului de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca au dorit să-și exprime recunoștința lor și au pregătit o performanță cu dansuri minunate, ceea ce a bucurat-o foarte mult pe doamna Honeck. Iar la sfârșit, doamna Honeck a sunat în clopoțel, și a dat start noului an școlar.


[31.08.2023]
Întâlnire mult așteptată

Astăzi a avut loc mult așteptata întâlnire cu familiile susținute financiar; toate familiile au fost foarte bucuroase să-i vadă pe dragii oaspeți - doamna Ursula Honeck (Președintele „Hilfe für Osteuropa T. S. e.V.”, Germania) și domnul Manfred Schmid (membru al consiliului de administrare al aceleiași organizații); venirea lor a fost o mare bucurie pentru beneficiari. A fost o întâlnire frumoasă. Doamna Honeck a putut să transmită banii familiilor nevoiașe; ei au mulțumit călduros pentru sprijinul mare.


[30.08.2023]
Întotdeauna gata să ajute

Sala din casa de cultură din Grigorăuca este un loc foarte important pentru tot satul Grigorăuca din raionul Sîngerei. Toate evenimentele și activitățile culturale au loc aici. Iar din 2006 pe perioada de iarnă tot aici au loc activitățile cercului sportiv pentru copiii care frecventează centrul de zi pentru copii„Sfânta Maria”. Din păcate sala nu avea un sistem de încălzire bun; iar din cauza stării rele a tavanelor a fost aproape imposibil să încălzit încăperea.

La inițiativa și datorită sprijinului financiar al asociației „Menschen Helfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier, Germania), în sala a casei de cultură din Grigorăuca s-au realizat următoarele lucrări: izolarea tavanelor, instalarea aparatelor de aer condiționat și instalarea tavanelor suspendate. Acum sala nu numai că a devenit mult mai frumoasă, dar și au fost create toate condițiile pentru ca copiii – indiferent de anotimp – să poată participa la diferite activități, mai ales, lecțiile de sport în timpul iernii.

În numele autorităților locale a satului Grigorauca, copiilor și părinților lor, angajaților centrului de zi „Sf. Maria” și tuturor locuitorilor satului, dorim să mulțumim „Menschen Helfen e.V.” pentru ajutor și sprijinul mare pentru comunitatea locală. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!


[17.08.2023]
Activități de vară pentru copiii refugiați din dieceza Kamyanets-Podilsky

Din păcate, Rusia nu își oprește agresiunea în Ucraina; prin urmare, numărul de refugiați, majoritatea mame și copiii lor mici, rămâne să fie mare. Toți acești copii au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a-și salva viața, iar cei mai mulți dintre ei nu mai au locuințe... Slavă Domnului, au reușit să găsească refugiu în dieceza Kamyanets-Podilsky, Episcopul conducător - Leon Dubravsky (raionul Hmelnițchi, regiunea Vinița).

La inițiativa Episcopului Leon și datorită sprijinului financiar al Organizației Hilfswerk Liechtenstein e.V. și a muncii organizate a CARITAS-SPES Kamyanets-Podilsky, au fost desfășurate activități de vară pentru copiii din parohiile eparhiei. Cu mare plăcere copiii s-au jucat, au desenat și au participat la competiții sportive. Și fiecare copil a primit dulciuri delicioase. Toți copilași sunt foarte fericiți și mulțumiți; a fost cu adevărat o sărbătoare pentru ei!

În numele Episcopului Leon și al refugiaților, dorim să mulțumim Hilfswerk Leichtenstein e.V. pentru această acțiune minunată![28.07.2023]
Pachete cu produse alimentare pentru cei mai nevoiași copii din Moldova

Ca și întotdeauna în august, angajații centrelor de zi pentru copii „BUNVOLENTIA” pleacă în concediu și prin urmare centrele nu funcționează; aceasta înseamnă că copiii nu le vizitează în ultima lună de vară și nu primesc prânz delicios și sățios. Pentru a oferi copiilor hrană acasă, la sfârșitul lunii iulie a fost realizată o campanie de distribuire a pachetelor cu produse alimentare. În total 405 de copii din proiectele „BUNVOLENTIA” au primit colete cu alimente de bază.

Dorim să mulțumim organizației „Help for Children in Need”, președinte Dl Peter Garst (Elveția) pentru această campanie frumoasă.[24.06.2023]
Cea mai așteptată și îndrăgită perioadă pentru copii

Vara este timpul cel mai așteptat și îndrăgit de toţi copiii. Ei nu au ore la școală şi pot să petreacă mai mult timp în aer liber. Pentru copiii centrelor de zi BUNVOLENTIA perioada de vară este deosebită, pentru că ei au posibilitatea de a face mai multe excursii. De data aceasta au fost surprinși cu o excursie la Bălți la teatru. Copiii au fost foarte impresionați de spectacol și jocul actorilor. După piesă, ei au avut posibilitatea să facă cunoștință cu activitățile teatrului și să vadă costumele și recuzita folosite în spectacole. După aceea, copiii au putut savura un prânz delicios într-o pizzerie. A fost o adevărată sărbătoare pentru băieţi şi fete, de care își vor aminti multă vreme.


[23.06.2023]
Pentru a șaptea oară recunoscuți de stat

Un eveniment semnificativ s-a petrecut astăzi pentru AO AB „PRO UMANITAS”. Asociația de Binefacere a fost recunoscută de stat ca organizație de utilitate publică pentru a șaptea oară. Comisia pe lânga Agenția Servicii Publice a înmânat certificatul respectiv. Ultimul certificat a expirat pe 26 mai 2023.

[16.06.2023]
Excursie uimitoare pentru copiii din Grigorăuca

Ziua de azi a adus o bucurie enormă pentru 121 copii din centrul de zi „Sfânta Maria“ din Grigorăuca, raionul Sîngerei. Ei au avut posibilitatea să privească un spectacol de teatru la Bălți, al doilea centru urban după mărime și populație din Moldova. După spectatcol, copiii au savurat un prânz delicios la o pizzerie.

Copiii erau foarte impresionați de toate evenimentele trăite. Această acțiune a fost susținută de organizația germană „Menschen Helfen e.V.“.


[08.06.2023]
Ajutorul vine - ca întotdeauna - la timp

Alimentația copiilor este o prioritate majoră pentru noi și partenerii noștri. Vara, când școala și cantina școlii sunt închise, acei copii care frecventează centrul de zi „Sfânta Maria” din Grigorăuca nu primesc prânz cald. Asociația „Menschen Helfen e. V.” (Președintele Dl Dr. Roithmeier, Germania) a avut grijă de acești copii și a desfășurat o campanie de procurare și distribuire a pachetelor cu produse alimentare. 121 copii au primit colete cu toate produsele de bază; greutatea totală a pachetelor a fost de circa 2.470 kg. Toate familiile sunt foarte recunoscătoare pentru acest sprijin!


[01.06.2023]
Impresii de neuitat de Ziua Copilului

Ziua Internațională a Copilului - cunoscută și sub numele de Ziua Mondială a Copilului - este sărbătorită în prima zi a verii în peste 145 de țări. Aceasta este o oportunitate de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viață- copilăria. Este, de asemenea, o oportunitate de a sprijini copiii, de a le arăta stima și de a contribui la bunăstarea lor. Această zi minunată a fost sărbătorită și de 529 copiii centrelor de zi „BUNVOLENTIA” și ale centrului de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca. Programul de distracții al zilei a fost variat. Competiții sportive și diverse concursuri pentru toți copiii au avut loc la aer liber; de asemenea au avut și ocazia să-și arate talentele și abilitățile. În semn de recunoaștere, au primit o punguță cu dulciuri delicioase.[16.05.2023]
Solon Foundation din nou în Moldova

Reprezentanții Fundației Solon, Lucerna, Dl Douglas Funk și Dna Vahida Huzejrovic au venit în Republica Moldova pentru o scurtă vizită. Această fundație sprijină studenții din Moldova din anul 2006. În această perioadă ajutorul a fost acordat pentru 471 de studenți. În cadrul acestei vizite, Dl Funk și Dna Huzejrovic au avut ocazia să se întâlnească cu elevii și pedagogii din centrul de formare profesională din satul Grigorăuca, raionul Sîngerei, pentru a vedea ce discipline se predau în centru și ce condiții de învățare au fost create pentru studenți; au vizitat locuința a două familii de studenți ce frecventează acest centru. După ce locuitorii satului Grigorauca au aflat despre sosirea dragilor oaspeți, ei și-au exprimat dorința de a le mulțumi personal pentru proiectul de aprovizionare cu apă curentă a s. Grigorăuca implementat în anul 2008. Primirea călduroasă s-a încheiat cu un concert minunat organizat de copiii și pedagogii centrului de zi pentru copii „Sf. Maria” din Grigorăuca.

Pentru mulți ani de contribuție la educația societății țării, Dl Funk a fost distins cu o diplomă de gradul I de la Președintele Parlamentului Republicii Moldova.[25.04.2023]
O surpriză pentru Mihailovca

În ultimii trei ani, situația economică din Republica Moldova continua să se înrăutățească. Mai ales de dificil le este școlilor din sate, care primesc un suport foarte mic de la stat. Una dintre aceste școli este situată în satul Mihailovca, raionul Sîngerei, unde AO AB „PRO UMANITAS” realizează două proiecte BUNVOLENTIA pentru copiii din familii social vulnerabile și nevoiașe.

Deoarece vechiul frigider nu mai funcționa, copiii din familiile sărace riscau să rămână fără mese calde; pentru mulți, aceasta este și singura masă a zilei.

Datorită ajutorului familiei Weiss, Germania, și a doamnei Thea Cleophas, Olanda, a fost posibilă într-un timp foarte scurt procurarea unui frigider nou, care corespunde tuturor standardelor necesare.

În numele tuturor copiilor, al părinților lor și ai administrației gimnaziului, dorim să le mulțumim donatorilor pentru acest mare ajutor și sprijin.

[20.04.2023]
Galeria a fost actualizată:
- Centre de Zi pentru Copii BUNVOLENTIA 2022;
- Centrul de Zi pentru Copii „Sfânta Maria” în Grigorauca 2022;
- Centrul de Zi pentru Persoane în Etate „Sfântul Petru” în Grigorăuca 2022;
- Aprovizionarea cu apa a satului Homuteanovca, raionul Ialoveni.
[13.04.2023]
Menschen Helfen e. V. pentru nevoiași

Păturile social vulnerabile ale populației, cum ar fi familiile nevoiașe, cele cu venituri mici și pensionarii bolnavi, se află într-o situație financiară dificilă. În timpul iernii grele, acești oameni nevoiași suferă în special de foame, răceli și boli cronice grave. Prețurile pentru procurarea lemnului de foc sunt foarte mari și inaccesibile pentru cele mai sărace categorii ale populației.

Datorită dragostei lui Hristos și a partenerilor noștri din asociația „Menschen Helfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier, Germania) am avut ocazia să aprovizionăm cu 4 m3 de lemne de foc pe familie 47 de familii nevoiașe din satul Grigorăuca, raionul Sîngerei, în această perioadă dificilă. Acesta este un mare ajutor pentru persoanele în nevoie ca să treacă un pic mai ușor perioada dificilă de iarnă. Domnul să vă răsplătească însutit pentru ajutorul și compasiunea Dumneavoastră!


[27.03.2023]
Întâlnirea „Menschen Helfen e.V.” cu Episcopul Leon Dubravsky

La data de 27 martie 2023, a avut loc o întâlnire între reprezentanții asociației germane „Menschen Helfen e.V.”, Episcopul Leon Dubravsky și alți reprezentanți ai Eparhiei Kamyanets-Podilskyi, Ucraina. Întâlnirea a avut loc pe teritoriul Republicii Moldovei la punctul de trecere a frontierei Briceni (MD) - Rosoșani (UA). A fost o întâlnire minunată, în timpul căreia ambele părți au discutat despre specificul implementării proiectelor de ajutor pentru refugiați în regiunile Ucrainei, au făcut schimb de experiență și au adresat întrebări. Episcopul Leon a înmânat scrisori de mulțumire reprezentanților „Menschen Helfen e.V.” pentru devotamentul și sprijinul important acordat refugiaților încă de la începutul războiului.


[25.03.2023]
„Menschen Helfen e. V.” vizitează Moldova

Reprezentanții asociației „Menschen Helfen e.V.” (Dr. Robert Roithmeier, Dl Ingo Ingerl, Dna Melanie Christoph, Dna Anna Hubal, Dl Christoph Nolte și Dl Felix Vogelsang, Germania) au venit în vizită în Moldova. În mod tradițional, au vizitat Centrul de Zi pentru Copii „Sfânta Maria” din satul Grigorăuca, raionul Sîngerei, pe care îl finanțează de 16 ani.

Oaspeții au avut ocazia să se uită la copii în timpul lecțiilor lor la toate cele 9 cursuri din centru. Au observat de asemenea progresul fiecărui curs aparte. Drept mulțumire pentru sprijinul acordat, copiii au pregătit oaspeților un spectacol în limba engleză. Localnicii tot au fost prezenți la concert pentru a saluta și a mulțumi personal sponsorilor. Oaspeții au fost uimiți de performanțele excelente ale copiilor și i-au răsplătit cu surprize dulci pentru marele efort depus.

În numele tuturor copiilor, părinților acestora, angajaților centrului de zi pentru copii „Sf. Maria”, autorităților locale și locuitorilor satului Grigorăuca, dorim să mulțumim „Menschen Helfen e.V.” pentru că sunt mereu gata să ajute și pentru marele suport pentru cei mai nevoiași copii și familii din Moldova! Dumnezeu să Vă binecuvânteze![24.03.2023]
Bun venit în Moldova!

După o lungă pauză de peste trei ani, conducătorii organizației „Help for Children in Need” (HCN), președintele Dl Peter Garst cu soția sa Martha Garst și vicepreședintele Dl Edwin Hollenstein (toți din Elveția) au revenit împreună cu o vizită în Moldova. Timp de o săptămână, reprezentanții HCN au reușit să viziteze toate cele 16 centre de zi pentru copii „BUNVOLENTIA”, centrul de zi pentru vârstnici „Sfîntul Petru”, să se întâlnească cu familiile susținute de către ei financiar, să participe la cel de-al 26-lea seminar pentru toți coordonatori, pedagogi și bucătari din proiectele „BUNVOLENTIA”, să se întâlnească și să comunice cu refugiații din Ucraina cărora le oferă suport material și să creeze contacte cu reprezentanții serviciilor de stat pentru a continua cu succes implementarea proiectelor de sprijinire a copiilor din familii social vulnerabile. Copiii, vârstnicii, precum și alți beneficiari și colaboratori ai proiectelor au fost foarte bucuroși să-i revadă pe dragii finantatori. Drept răsplată pentru munca excelentă, toți au primit cadouri dulci de la oaspeți.

Am dori să menționăm că aceasta a fost cea de-a 35-a vizită a Dlui Peter Garst în Republica Moldova. Mulțumim sincer partenerilor noștri pentru cei 16 ani de colaborare fructuoasă, datorită cărora peste 400 de copii sunt ajutați în toată Moldova în fiecare an. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!


[21.03.2023]
Întâlnirea reprezentanților Kindermissionswerk, Diecezei Kamyanets-Podilskyi și AO AB „PRO UMANITAS”

La data de 21 martie 2023, a avut loc o întâlnire de afaceri între reprezentanții organizației germane Kindermissionswerk 'Die Sternsinger' e.V., conducătorul Dna Anne Wunden și persoana responsabilă de proiecte în Europa Centrală și de Est la Kindermissionswerk, Dr. Klemens Büscher, reprezentanți ai Diecezei Kamyanets-Podilskyi, episcopul diecezan Leon Dubravsky, episcopul Radoslaw Zmitrowicz și directorul al Caritas diecezal Gabriel Sucharsky, și reprezentant al AO AB „PRO UMANITAS”, președintele Vladimir Nadkrenicinii. Întâlnirea a avut loc pe teritoriul Moldovei în apropierea graniței Briceni (MD) - Rosoșani (UA). În cadrul întâlnirii au fost discutate rezultatele proiectelor comune de acordarea suportului refugiaților care și-au găsit refugiu în parohiile Diecezei, precum și planuri și perspective pe viitor.


[18.03.2023]
Al 26-lea seminar pentru coordonatorii, pedagogii și bucatarii centrelor de zi „BUNVOLENTIA”

La data de 18 martie 2023 a avut loc cel de-al 26-lea seminar pentru coordonatorii, pedagogii și bucătarii celor 16 centre de zi „BUNVOLENTIA” în satul Grigorauca, raionul Sîngerei. La seminar au participat și reprezentanți ai organizației „Help for Children in Need” (Președintele Dl Peter Garst, Vicepreședintele Dl Edwin Hollenstein și Dna Martha Garst), inițiatorul și sponsorul principal al BUN-proiectelor, membri ai Asociației Obștești Asociația de Binefacere „PRO UMANITAS” (PU), un reprezentant al guvernului, reprezentanți ai autorităților locale, directori de școli și alți invitați.

Directorul școlii și coordonatorul centrului de zi „BUNVOLENTIA” din Petrovca, Dna Natalia Chifiriuc, a pregătit o prezentare amplă pe tema „Bunăstarea copiilor este scopul primordial al proiectelor BUNVOLENTIA” și activități interactive pentru cei prezenți.

După participanții seminarului au avut posibilitatea să facă schimb de experiențe în ceea ce privește implementarea BUN-proiectelor, să-și exprime ideile și dorințele lor și să discute despre cele mai stringente întrebări.

A fost o întâlnire minunată la care au participat în total 81 de invitați.[08.03.2023]
Adunarea Generală anuală a „PRO UMANITAS”

În luna martie a avut loc adunarea generală anuală a Asociației de Binefacere „PRO UMANITAS” (PU). Președintele PU, domnul Vladimir Nadkrenicinîi, a raportat membrilor despre activitățile asociației pe parcursul anului 2022, iar cenzorul PU, domnul Oleg Djigun, a prezentat raportul în urma verificării activităților PRO UMANITAS din anul 2022. În cadrul ședinței au fost aprobate bugetul anual și planul anual de activitate 2023.

S-a menționat faptul că anul acesta este un an jubiliar - 20 de ani de când „PRO UMANITAS” implementează proiecte caritabile cu sprijinul partenerilor și donatorilor săi.

[24.02.2023]
Ajutorul pentru Ucraina se află sub control special

Săptămâna aceasta, Președintele AO AB „PRO UMANITAS” a vizitat Ucraina.

Împreună cu episcopul Leon Dubravsky, a urmărit cum se realizează proiectele finanțate de „PRO UMANITAS”.

În același timp, s-a acordat o atenție deosebită proiectelor care urmează să fie implementate în acest an.

Episcopul Leon a profitat de ocazie pentru a mulțumi tuturor sponsorilor care îi ajută pe cei nevoiași din dieceza Kamianets-Podilskyi, în special pentru ajutorul acordat refugiaților.

[24.02.2023]
Medicamente pentru nevoiași

Iarna, corpul nostru este deosebit de sensibil la boli și răceli. De aceea am organizat din nou distribuirea medicamentelor pentru 28 dintre cei mai săraci, cei mai bolnavi și mai singuratici vârstnici din satul Grigorăuca, raionul Sîngerei. Acestea le vor ajunge pentru o perioada de 1-1,5 luni. Medicamentele au fost prescrise de medicul de familie a beneficiarilor.

Fie ca Domnul milostiv să răsplătească înzecit sponsorul proiectului – „Hilfswerk Liechtenstein e.V.” (Triesen) – pentru grija de nevoiașii din Moldova.


[17.02.2023]
Cu dragoste pentru cei nevoiași

Moldova este o țară săracă. Sărăcia, mizeria şi nevoia sunt îndeosebi simțite în sate. Venitul familiilor sărace este mic și abia ajunge pentru strictul necesar.

La inițiativa și cu sprijinul financiar al Comunității Franciscane (Austria), a fost desfășurată o campanie de distribuire a pachetelor cu produse alimentare pentru 15 familii nevoiașe din satul Mihailovca, raionul Sîngerei. Greutatea unui pachet a fost de 25,06 kg. Nevoiașii primeau ajutorul cu lacrimi de bucurie; multe cuvinte de mulțumire au fost rostite spontan. Toți beneficiarii sunt foarte recunoscători de acest ajutor!


[30.01.2023]
O surpriză pentru cei mai nevoiași vârstnici din Moldova

83 de vârstnici solitari și cei mai nevoiași din comuna Gangura, raionul Ialoveni, și comuna Grigorăuca, raionul Sîngerei, au primit o surpriză minunată - pachete cu produse alimentare. Fiecare pachet cu greutate de 22 kg conține toate alimentele necesare care îi vor ajuta pe bătrânii neajutorați și bolnavi o perioadă îndelungată de timp. Prin această acțiune, inițiatorul și sponsorul proiectului, organizația „Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.” (Președinte Dna Ursula Honeck, Germania) a demonstrat solidaritatea și sprijinul ei celor mai nevoiașe persoane din Moldova. Cu lacrimi de bucurie în ochi, pensionarii au primit acest ajutor; sunt fericiți că nu sunt singuri în aceste clipe dificile ale vieții. În numele tuturor beneficiarilor, aducem sincere mulțumiri pentru această campanie foarte importantă. Dumnezeu să Vă binecuvânteze![21.01.2023]
Suport financiar tradițional de la „Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.“ pentru familiile nevoiașe

Dna Ursula Honeck, președintele „Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.“ (Germania) din păcate nu a putut vizita țara noastră în această iarnă. Cu toate acestea ea a făcut tot posibilul, pentru ca 21 familii sponsorizate să primească suportul financiar obișnuit de la donatorii din Germania. Astăzi a avut loc o întâlnire frumoasă cu familiile sponsorizate. Ele erau infinit recunoscătoare pentru ajutorul acordat.


[19.01.2023]
Raport anual de activitate 2022

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2022 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.
[11.01.2023]
Lemne de foc au sosit la timp

Situația multor familii și persoanelor în etate din Moldova este foarte grea, mai ales în prezent. Pe lângă cheltuielile mari obișnuite pentru produse alimentare, servicii comunale, îmbrăcăminte, medicamente ș.a., ei trebuie să suporte și cheltuieli pentru lemne de foc. Costurile sunt foarte mari. Mulți oameni nu pot să-și permită astfel de cheltuieli și îngheață în această perioadă rece a anului.

Cu ajutorul Hilfswerk Liechtenstein e.V., Triesen, noi am putut aduce căldura în casele a 12 de familii sărace și vârstnici din Grigorăuca, incl. patru familii de refugiați din Ucraina. Ei sunt foarte recunoscători pentru aceasta. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!