Events
Projects
Perspectives
Partners
Rapoarte
    
[27.03.2023]
Întâlnirea „Menschen Helfen e.V.” cu Episcopul Leon Dubravsky

La data de 27 martie 2023, a avut loc o întâlnire între reprezentanții asociației germane „Menschen Helfen e.V.”, Episcopul Leon Dubravsky și alți reprezentanți ai Eparhiei Kamyanets-Podilskyi, Ucraina. Întâlnirea a avut loc pe teritoriul Republicii Moldovei la punctul de trecere a frontierei Briceni (MD) - Rosoșani (UA). A fost o întâlnire minunată, în timpul căreia ambele părți au discutat despre specificul implementării proiectelor de ajutor pentru refugiați în regiunile Ucrainei, au făcut schimb de experiență și au adresat întrebări. Episcopul Leon a înmânat scrisori de mulțumire reprezentanților „Menschen Helfen e.V.” pentru devotamentul și sprijinul important acordat refugiaților încă de la începutul războiului.


[25.03.2023]
„Menschen Helfen e. V.” vizitează Moldova

Reprezentanții asociației „Menschen Helfen e.V.” (Dr. Robert Roithmeier, Dl Ingo Ingerl, Dna Melanie Christoph, Dna Anna Hubal, Dl Christoph Nolte și Dl Felix Vogelsang, Germania) au venit în vizită în Moldova. În mod tradițional, au vizitat Centrul de Zi pentru Copii „Sfânta Maria” din satul Grigorăuca, raionul Sîngerei, pe care îl finanțează de 16 ani.

Oaspeții au avut ocazia să se uită la copii în timpul lecțiilor lor la toate cele 9 cursuri din centru. Au observat de asemenea progresul fiecărui curs aparte. Drept mulțumire pentru sprijinul acordat, copiii au pregătit oaspeților un spectacol în limba engleză. Localnicii tot au fost prezenți la concert pentru a saluta și a mulțumi personal sponsorilor. Oaspeții au fost uimiți de performanțele excelente ale copiilor și i-au răsplătit cu surprize dulci pentru marele efort depus.

În numele tuturor copiilor, părinților acestora, angajaților centrului de zi pentru copii „Sf. Maria”, autorităților locale și locuitorilor satului Grigorăuca, dorim să mulțumim „Menschen Helfen e.V.” pentru că sunt mereu gata să ajute și pentru marele suport pentru cei mai nevoiași copii și familii din Moldova! Dumnezeu să Vă binecuvânteze![24.03.2023]
Bun venit în Moldova!

După o lungă pauză de peste trei ani, conducătorii organizației „Help for Children in Need” (HCN), președintele Dl Peter Garst cu soția sa Martha Garst și vicepreședintele Dl Edwin Hollenstein (toți din Elveția) au revenit împreună cu o vizită în Moldova. Timp de o săptămână, reprezentanții HCN au reușit să viziteze toate cele 16 centre de zi pentru copii „BUNVOLENTIA”, centrul de zi pentru vârstnici „Sfîntul Petru”, să se întâlnească cu familiile susținute de către ei financiar, să participe la cel de-al 26-lea seminar pentru toți coordonatori, pedagogi și bucătari din proiectele „BUNVOLENTIA”, să se întâlnească și să comunice cu refugiații din Ucraina cărora le oferă suport material și să creeze contacte cu reprezentanții serviciilor de stat pentru a continua cu succes implementarea proiectelor de sprijinire a copiilor din familii social vulnerabile. Copiii, vârstnicii, precum și alți beneficiari și colaboratori ai proiectelor au fost foarte bucuroși să-i revadă pe dragii finantatori. Drept răsplată pentru munca excelentă, toți au primit cadouri dulci de la oaspeți.

Am dori să menționăm că aceasta a fost cea de-a 35-a vizită a Dlui Peter Garst în Republica Moldova. Mulțumim sincer partenerilor noștri pentru cei 16 ani de colaborare fructuoasă, datorită cărora peste 400 de copii sunt ajutați în toată Moldova în fiecare an. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!


[21.03.2023]
Întâlnirea reprezentanților Kindermissionswerk, Diecezei Kamyanets-Podilskyi și AO AB „PRO UMANITAS”

La data de 21 martie 2023, a avut loc o întâlnire de afaceri între reprezentanții organizației germane Kindermissionswerk 'Die Sternsinger' e.V., conducătorul Dna Anne Wunden și persoana responsabilă de proiecte în Europa Centrală și de Est la Kindermissionswerk, Dr. Klemens Büscher, reprezentanți ai Diecezei Kamyanets-Podilskyi, episcopul diecezan Leon Dubravsky, episcopul Radoslaw Zmitrowicz și directorul al Caritas diecezal Gabriel Sucharsky, și reprezentant al AO AB „PRO UMANITAS”, președintele Vladimir Nadkrenicinii. Întâlnirea a avut loc pe teritoriul Moldovei în apropierea graniței Briceni (MD) - Rosoșani (UA). În cadrul întâlnirii au fost discutate rezultatele proiectelor comune de acordarea suportului refugiaților care și-au găsit refugiu în parohiile Diecezei, precum și planuri și perspective pe viitor.


[18.03.2023]
Al 26-lea seminar pentru coordonatorii, pedagogii și bucatarii centrelor de zi „BUNVOLENTIA”

La data de 18 martie 2023 a avut loc cel de-al 26-lea seminar pentru coordonatorii, pedagogii și bucătarii celor 16 centre de zi „BUNVOLENTIA” în satul Grigorauca, raionul Sîngerei. La seminar au participat și reprezentanți ai organizației „Help for Children in Need” (Președintele Dl Peter Garst, Vicepreședintele Dl Edwin Hollenstein și Dna Martha Garst), inițiatorul și sponsorul principal al BUN-proiectelor, membri ai Asociației Obștești Asociația de Binefacere „PRO UMANITAS” (PU), un reprezentant al guvernului, reprezentanți ai autorităților locale, directori de școli și alți invitați.

Directorul școlii și coordonatorul centrului de zi „BUNVOLENTIA” din Petrovca, Dna Natalia Chifiriuc, a pregătit o prezentare amplă pe tema „Bunăstarea copiilor este scopul primordial al proiectelor BUNVOLENTIA” și activități interactive pentru cei prezenți.

După participanții seminarului au avut posibilitatea să facă schimb de experiențe în ceea ce privește implementarea BUN-proiectelor, să-și exprime ideile și dorințele lor și să discute despre cele mai stringente întrebări.

A fost o întâlnire minunată la care au participat în total 81 de invitați.[08.03.2023]
Adunarea Generală anuală a „PRO UMANITAS”

În luna martie a avut loc adunarea generală anuală a Asociației de Binefacere „PRO UMANITAS” (PU). Președintele PU, domnul Vladimir Nadkrenicinîi, a raportat membrilor despre activitățile asociației pe parcursul anului 2022, iar cenzorul PU, domnul Oleg Djigun, a prezentat raportul în urma verificării activităților PRO UMANITAS din anul 2022. În cadrul ședinței au fost aprobate bugetul anual și planul anual de activitate 2023.

S-a menționat faptul că anul acesta este un an jubiliar - 20 de ani de când „PRO UMANITAS” implementează proiecte caritabile cu sprijinul partenerilor și donatorilor săi.

[24.02.2023]
Ajutorul pentru Ucraina se află sub control special

Săptămâna aceasta, Președintele AO AB „PRO UMANITAS” a vizitat Ucraina.

Împreună cu episcopul Leon Dubravsky, a urmărit cum se realizează proiectele finanțate de „PRO UMANITAS”.

În același timp, s-a acordat o atenție deosebită proiectelor care urmează să fie implementate în acest an.

Episcopul Leon a profitat de ocazie pentru a mulțumi tuturor sponsorilor care îi ajută pe cei nevoiași din dieceza Kamianets-Podilskyi, în special pentru ajutorul acordat refugiaților.

[24.02.2023]
Medicamente pentru nevoiași

Iarna, corpul nostru este deosebit de sensibil la boli și răceli. De aceea am organizat din nou distribuirea medicamentelor pentru 28 dintre cei mai săraci, cei mai bolnavi și mai singuratici vârstnici din satul Grigorăuca, raionul Sîngerei. Acestea le vor ajunge pentru o perioada de 1-1,5 luni. Medicamentele au fost prescrise de medicul de familie a beneficiarilor.

Fie ca Domnul milostiv să răsplătească înzecit sponsorul proiectului – „Hilfswerk Liechtenstein e.V.” (Triesen) – pentru grija de nevoiașii din Moldova.


[17.02.2023]
Cu dragoste pentru cei nevoiași

Moldova este o țară săracă. Sărăcia, mizeria şi nevoia sunt îndeosebi simțite în sate. Venitul familiilor sărace este mic și abia ajunge pentru strictul necesar.

La inițiativa și cu sprijinul financiar al Comunității Franciscane (Austria), a fost desfășurată o campanie de distribuire a pachetelor cu produse alimentare pentru 15 familii nevoiașe din satul Mihailovca, raionul Sîngerei. Greutatea unui pachet a fost de 25,06 kg. Nevoiașii primeau ajutorul cu lacrimi de bucurie; multe cuvinte de mulțumire au fost rostite spontan. Toți beneficiarii sunt foarte recunoscători de acest ajutor!


[30.01.2023]
O surpriză pentru cei mai nevoiași vârstnici din Moldova

83 de vârstnici solitari și cei mai nevoiași din comuna Gangura, raionul Ialoveni, și comuna Grigorăuca, raionul Sîngerei, au primit o surpriză minunată - pachete cu produse alimentare. Fiecare pachet cu greutate de 22 kg conține toate alimentele necesare care îi vor ajuta pe bătrânii neajutorați și bolnavi o perioadă îndelungată de timp. Prin această acțiune, inițiatorul și sponsorul proiectului, organizația „Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.” (Președinte Dna Ursula Honeck, Germania) a demonstrat solidaritatea și sprijinul ei celor mai nevoiașe persoane din Moldova. Cu lacrimi de bucurie în ochi, pensionarii au primit acest ajutor; sunt fericiți că nu sunt singuri în aceste clipe dificile ale vieții. În numele tuturor beneficiarilor, aducem sincere mulțumiri pentru această campanie foarte importantă. Dumnezeu să Vă binecuvânteze![21.01.2023]
Suport financiar tradițional de la „Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.“ pentru familiile nevoiașe

Dna Ursula Honeck, președintele „Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.“ (Germania) din păcate nu a putut vizita țara noastră în această iarnă. Cu toate acestea ea a făcut tot posibilul, pentru ca 21 familii sponsorizate să primească suportul financiar obișnuit de la donatorii din Germania. Astăzi a avut loc o întâlnire frumoasă cu familiile sponsorizate. Ele erau infinit recunoscătoare pentru ajutorul acordat.


[19.01.2023]
Raport anual de activitate 2022

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2022 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.
[11.01.2023]
Lemne de foc au sosit la timp

Situația multor familii și persoanelor în etate din Moldova este foarte grea, mai ales în prezent. Pe lângă cheltuielile mari obișnuite pentru produse alimentare, servicii comunale, îmbrăcăminte, medicamente ș.a., ei trebuie să suporte și cheltuieli pentru lemne de foc. Costurile sunt foarte mari. Mulți oameni nu pot să-și permită astfel de cheltuieli și îngheață în această perioadă rece a anului.

Cu ajutorul Hilfswerk Liechtenstein e.V., Triesen, noi am putut aduce căldura în casele a 12 de familii sărace și vârstnici din Grigorăuca, incl. patru familii de refugiați din Ucraina. Ei sunt foarte recunoscători pentru aceasta. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!


[22.12.2022]
Colete cu produse alimentare pentru perioada vacanței de iarnă

În curând vine vacanța cea lungă de iarnă, iar școlarii nu mai trebuie să meargă la ore, ci se pot bucura de odihnă. Aceasta înseamnă însă și că cantinele nu vor lucra, iar copiii din familii nevoiașe și social vulnerabile nu vor primi mese calde. Pentru mulți copii, prânzul acesta este singura masă completă a zilei.

La inițiativa și datorită sprijinului asociației „Menschen Helfen e.V.” (Președinte Dr. Robert Roithmeier, Germania), a fost desfășurată o campanie de distribuire a coletelor cu pproduse alimentare pentru copiii nevoiași din centrul de zi pentru copii „Sfînta Maria” în Grigorăuca, raionul Sîngerei. Au fost împărțite 122 de pachete cu toate alimentele necesare pentru ca copiii să aibă hrană suficientă pe toată perioada vacanței. Coletele erau atât de grele încât copiii nu le puteau duce acasă fără ajutorul părinților. Greutatea totală a pachetelor cu produse alimentare a fost de aproximativ 1‘980 kg.

În numele tuturor beneficiarilor, exprimăm sincere mulțumiri sponsorului acestei minunate campanii: Vă mulțumim că nu i-ați uitat pe cei mai nevoiași din Moldova și că mai faceți fapte bune în continuare. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

[16.12.2022]
O surpriză dulce de ziua Sfântului Nicolae!

Obiceiurile și tradițiile de Sfântul Nicolae sunt bine cunoscute și iubite de copii. În seara zilei de Sf. Nicolae, copiii își pun cizmele curățate în fața ușii și așteaptă ca Sf. Nicolae să le umple cu dulciuri, fructe și nuci. Este o tradiție frumoasă, care aduce mare bucurie băieților și fetelor.

795 de copiii din cadrul proiectelor noastre în Moldova și din parohia catolică din Tiraspol, Transnistria, au trăit clipe fericite în ziua Sfântului Nicolae. Fiecare a primit cadouri dulci. Cât de luminoase sunt fețele fericite ale copiilor!

Help for Children in Need (Președinte Dl Peter Garst, Elveția), Menschen Helfen e.V. (Președinte Dl Dr. Robert Roithmeier, Germania), Hilfswerk Liechtenstein e.V. (Liechtenstein) și Parohia Catolică Schierling (Fritz Wallner, Germania) au fost în rolul Sfantului Nicolae.

Datorită Parohiei Catolice Schierling, cei 2‘800 de copii refugiați din dieceza Kameneț Podilskîi au primit si ei daruri. Episcopul Leon Dubravsky a dăruit personal câteva dintre cadouri copiilor. Cei mici sunt foarte recunoscători pentru această surpriză minunată și gustoasă.[09.11.2022]
Ajutor de urgență pentru nevoiași din Ucraina

În contextul situației dificile din Ucraina la inițiativa episcopului Leon Dubravsky, ordinar al Eparhiei Kamyanets-Podilskyi, și grație sprijinului financiar al doamnei Brigitta Walder și al părintelui Erwin Benz, Elveția, a fost posibilă desfășurarea unei acțiuni de binefacere. Această acțiune este un act de milă și compasiune față de ucrainenii care sunt forțați să îndure ororile războiului. În cadrul acțiunii, 58 de copii au primit rechizitele școlare necesare (și dulciuri, desigur) și 280 de familii au primit pachete cu produse alimentare. Greutatea totală a pachetelor a fost de cca. 4.000 kg.

Beneficiarii mulțumesc din suflet donatorilor pentru acest ajutor vital și le doresc binecuvântarea Domnului.


[09.11.2022]
Aprovizionarea cu apă a locuitorilor satului Homuteanovca, raionul Ialoveni

Apa este sursa vieții. Nu există nicio îndoială că apa potabilă curată este de o mare importanță. Satul Homuteanovca din raionul Ialoveni nu a avut apă de bună calitate de mai mulți ani. Vechiul rezervor de apă care aproviziona tot satul cu apă se afla într-o stare dezastruoasă; era foarte ruginit și avea defecțiuni. În acest context, sătenii au avut întreruperi la aprovizionarea cu apă de cel puțin 1,5 ani. Iar apa murdară provoca probleme de sănătate localnicilor, mai ales în rândul vârstnicilor.

În cadrul acestui proiect, a fost achiziționat și instalat un nou turn de apă. Achiziționarea turnului de apă a fost posibilă datorită sprijinului financiar al organizației „Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.” (Președinte dna Ursula Honeck, Germania); costul instalării turnului a fost acoperit de Primăria comunei Gangura, raionul Ialoveni.

Acum sătenii nu mai au pentru ce sa se îngrijoreze. Sunt fericiți și recunoscători că au acum apă curată și de bună calitate.

Mulțumim din suflet sponsorilor proiectului pentru această contribuție prețioasă.


[02.11.2022]
Averea cea mai de preț este sănătatea

Dintre toate lucrurile prețioase, sănătatea este cea mai de preț. Indiferent de vârstă, sănătatea trebuie să fie protejată pentru a evita bolile grave. Cu toate acestea, prevenirea lor nu ne poate salva întotdeauna de boli cronice grave, răni sau alte afecțiuni ale corpului nostru; sunt necesare medicamente și tratamente medicale. În situația economică actuală, mulți oameni nu pot plăti pentru medicamente și îngrijiri de care au nevoie.

Datorită acestui proiect, 63 de tineri și vârstnici, atât localnici, cât și refugiați din Ucraina, au beneficiat de medicamente și tratamente necesar pentru diferite boli și afecțiuni de care suferă. În plus, cele mai nevoiașe persoane în etate primesc medicamente de care aveau nevoie pe tot parcursul anului pentru a-și menține sănătatea. Toți beneficiarii proiectului doresc să aducă sincere mulțumiri sponsorului proiectului - „Hilfswerk Liechtenstein e.V.”, Triesen, Liechtenstein, pentru acest ajutor vital.


[29.09.2022]
„PRO MOLDAVIA e.V.” vizitează Moldova

Reprezentanții organizației „PRO MOLDAVIA e.V.” au venit în Moldova pentru a vizita proiectele asociației, inclusiv proiectele realizate în cooperare cu AO AB „PRO UMANITAS”. Astfel ei au vizitat comuna Gangura, raionul Ialoveni. În cadrul acestei vizite reprezentanții s-au întâlnit cu beneficiarii proiectului „Pâine pentru cei fără pâine” din satul Homuteanovca și au vizitat grădinița din satul Gangura și centrul de zi pentru copii „BUNVOLENTIA Alexandrovca” din satul Misovca, pe care îl cofinanțează deja de mulți ani.

Oriunde oaspeții au fost primiți cu căldură. Copiii i-au surprins cu cadouri frumoase.


[28.07.2022]
Festival benefic - „kultURKNALL”

Din 2007 asociația „Menschen helfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier)finanțează Centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria” din satul Grigorăuca, raionul Sîngerei. Acest centru oferă nouă cursuri: Informatică, Cusutul, „Mâini dibace”, Limba engleză, Dansul, Educație fizică, Radiotehnica, Prelucrarea lemnului și Teatrul de păpuși. În prezent centrul de zi este frecventat de 115 copii din familii social vulnerabile, nevoiașe. Pentru ca acești copii să aibă posibilitatea să-și dezvolte abilitățile creative, să se ocupe de activitatea preferată și chiar să învețe elementele de bază ale unei profesii, „Menschen helfen e.V.” organizează un festival de caritate - „kultURKNALL”.

Anul acesta „kultURKNALL” a avut loc pe 23 și 24.07.2022. Festivalul a trecut cu succes; acest eveniment este de o mare importanță și pentru activitatea ulterioară a centrului „Sfânta Maria” din Grigorăuca.


[27.07.2022]
„O minte sănătoasă într-un corp sănătos”

Alimentația copiilor este o prioritate majoră pentru noi și partenerii noștri, mai ales când vine vorba de alimentația copiilor. Vara, când școala și cantina școlii sunt închise, copiii nu primesc mese calde. Organizațiile „Help for Children in Need” (HCN) (Președintele Dl Peter Garst, Elveția) și „Menschen gelfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier, Germania) au avut grijă de 675 de persoane nevoiașe și au susținut implementarea campaniei de procurare și distribuire a coletelor cu roduse alimentare. Aceste pachete conțin toate produse de bază; greutatea totală a pachetelor a fost de 10’665 kg. Pachetul a fost atât de greu pentru copii încât nu l-au putut duce acasă fără ajutorul părinților lor.

Din suflet suntem recunoscători donatorilor pentru implementarea acestei minunate campanii.

[26.07.2022]
Un alt ajutor pentru vârstnici

Vârstnicii centrului de zi „Sfîntul Petru” din Grigorăuca, raionul Sîngerei, sunt înconjurați de căldură și grijă. Ei au posibilitatea de a vizita centrul în fiecare zi. Acolo ei primesc ajutor și sprijin: mese calde zilnice, medicamente, pentru ei sunt organizate campanii de distribuire a pachetelor cu produse alimentare de mai multe ori pe an. La inițiativa părintelui Erwin Benz, Elveția, anul acesta a fost desfășurată o campanie de distribuire a detergenților și altor materiale de curățare pentru 28 de persoane în etate din centru. Toți beneficiarii sunt mulțumiți de ajutorul pe care l-au primit. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!

[22.07.2022]
În sfârșit, din nou în Moldova

Reprezentantul organizației elvețiene „Help for Children in Need” (HCN), dl Edwin Hollenstein, a vizitat din nou Republica Moldova după o lungă pauză. În timpul acestei scurte călătorii, a avut ocazia să viziteze diverse proiecte, printre care 16 centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA, pe care HCN le susține de mai mulți ani, centrul de zi pentru bătrâni „Sfintul Petru” și centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca, raionul Sîngerei, academia de șah din satul Petrovca, raionul Sîngerei și centrul de refugiați din satul Ivancea, raionul Orhei, care a fost deschis de organizația ORA International Moldova (Președinte dna Veronica Martiniuc) și este susținut de HCN deja de cinci luni. În cadrul acestei vizite dl Hollenstein a făcut cunoștință cu noua conducere a proiectelor din nordul Moldovei și a avut discuții cu profesorii și coordonatorii despre activitățile centrelor în perioada pandemiei, s-a întâlnit cu jucătorii de șah care au câștigat premii la campionatul republican de șah, a participat la distribuirea pachetelor cu produse alimentare pentru copiii din familii nevoiașe, s-a întâlnit cu refugiați din Odesa. Vârstnicii și copiii din proiectele menționate mai sus au primit surprize dulci de la dragul oaspete. Din păcate, dl Peter Garst, Președintele HCN, nu a putut veni de data aceasta în Moldova, dar toți beneficiarii îi transmit salutări călduroase și așteaptă cu nerăbdare următoarea vizită comună a dlui Garst și a dlui Hollenstein în Moldova cât mai curând posibil.[19.07.2022]
Ajutorul strict necesar a sosit la timp

Păturile social vulnerabile ale populației, cum ar fi familiile nevoiașe, cele cu venituri mici și pensionarii bolnavi, se află într-o situație financiară dificilă. În timpul iernii grele, acești oameni nevoiași suferă în special de foame, răceli și boli cronice grave. Din cauza izbucnirii războiului în Ucraina, importul de materiale de încălzire a devenit mai dificil; iar prețurile au crescut considerabil. Aceste circumstanțe duc la ceea că cele mai sărace pături ale societății să înghețe în casă în timpul frigului iernii.

Datorită dragostei lui Hristos și a partenerilor noștri din asociația „Menschen Helfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier, Germania) am avut ocazia să aprovizionăm cu lemne de foc 42 de familii nevoiașe din satul Grigorăuca în această perioadă dificilă. Acesta este un mare ajutor pentru persoanele în nevoie ca să treacă un pic mai ușor perioada dificilă de iarnă. Domnul să vă răsplătească însutit pentru ajutorul și compasiunea Dumneavoastră!


[09.07.2022]
„Hilfe für Osteuropa e.V.” aduce multă bucurie familiilor nevoiașe din Moldova

Această sâmbătă a avut loc tradiționala întâlnire cu familiile nevoiașe, care sunt susținute de câțiva ani de organizația „Hilfe für Osteuropa e.V.” (Președinte dna Ursula, Honeck, Germania). Din păcate, doamna Honeck nu a putut veni în Republica Moldova și să participe personal la întâlnirea cu 21 de familii nevoiașe (10 familii în Chişinău şi 11 familii în raionul Orhei); cu toate acestea, ea le-a transmis salutările ei calde și suportul financiar. A fost o întâlnire minunată cu multe cuvinte de mulțumire și apreciere pentru ajutorul vital în aceste vremuri dificile. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!


[06.07.2022]
Vara este în plină desfășurare

După un an școlar lung și plin de evenimente, copiii sunt în așteptarea vacanței de vară, vremii însorite și zilelor distractive. Vara, în cadrul centrelor de zi pentru copii BUNVOLENTIA, se organizau excursii pentru copii în fiecare an, pentru ca aceștia să cunoască mai bine obiectivele din țara lor și să vadă ceva interesant și captivant. Și în sfârșit, după o lungă pauză, această minunată tradiție a fost întruchipată din nou. Împreună cu pedagogii și coordonatorii proiectelor, 415 copii au plecat la Chișinău, unde au vizionat un desen animat interesant, un spectacol la un teatru de păpuși, au vizitat un centru de distracții și grădina zoologică. După aceste distracții, copiii au fost așteptați în una din pizzeriile orașului pentru a savura un prânz delicios. Chiar a fost o zi plină de emoții.

Copiii sunt foarte recunoscători pentru această călătorie de neuitat organizației „Help for Children in Need” (Președintele dl Peter Garst, Elveția), care susține deja de mulți ani această inițiativă.


[16.06.2022]
Excursie impresionantă

Vacanța de vară este întotdeauna mult așteptată: lecțiile, mersul la școală și recreațiile chiar iau o pauză; și oamenii așteaptă cu nerăbdare careva schimbări. Aceasta este vremea zilelor calde, a timpului însorit și a aventurilor distractive. Această perioadă minunată deja s-a început pentru 114 copii de la Centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca. Pentru ei și mai ales pentru toate eforturile depuse pe parcursul anului școlar a fost organizată o excursie la Chișinău. Aici ei au vizionat un desen animat captivant în 3D, au luat un prânz delicios într-o pizzerie, apoi au vizitat grădina zoologică și au aflat ceva nou despre diverse specii de animale. Copiii au fost profund impresionați de această călătorie.

Dorim să mulțumim asociației „Menschen Helfen e.V.”, Președintele Dl Dr. Robert Roithmeier (Germania), de sprijinul acordat pentru organizarea acestei excursii minunate.


[01.06.2022]
Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului sau Ziua Mondială a Copilului își propune să atragă atenția asupra drepturilor și nevoilor copiilor. În această zi, accentul este pus pe subiecte precum drepturile copilului și politica de protecție a copilului. Pentru a sărbători această zi, un program variat de distracții a fost organizat pentru copiii din familii social vulnerabile care beneficiază de serviciile proiectelor noastre - și anume centrele de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” din Grigorăuca. Datorită vremii însorite și calde, s-au putut organiza diverse competiții creative, sportive, precum și jocuri de echipă în aer liber. Copiii au participat cu entuziasm și s-au distrat. La final toți 531 copiii au primit un cadou dulce de care s-au bucurat mult.[15.05.2022]
Întâlnire mult așteptată cu „Menschen Helfen e.V.”

Reprezentanții asociației „Menschen Helfen e.V.” - Dl Dr. Robert Roithmeier și Dl Ingo Ingerl, Germania, - au venit în Moldova pentru o scurtă vizită. În cadrul vizitei, aceștia au putut vizita proiectele BUNVOLENTIA Gangura I și Gangura II și grădinița din satul Gangura, r-l Ialoveni. Toți copiii au primit bomboane drept cadou de la oaspeți.

A doua zi, dragii oaspeți au vizitat și centrul de zi pentru bătrâni „Sf. Petru” și Centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” în Grigorauca; ei finanțează acest centru de zi pentru copii din 2007. Aceasta a fost prima întâlnire a reprezentanților „Menschen Helfen e.V.” cu copiii centrului după o pauză de 2,5 ani din cauza pandemiei de coronavirus. Atât copiii, cât și angajații centrului s-au bucurat de dragii oaspeți și le-au primit călduros. Oaspeții au fost uimiți de performanțele excelente ale copiilor și i-au răsplătit cu surprize dulci pentru marele efort depus.

În numele tuturor copiilor, părinților acestora, angajaților centrului de zi, autorităților locale și locuitorilor satului Grigorăuca, dorim să mulțumim „Menschen Helfen e.V.” pentru că sunt mereu gata să ajute și pentru marele suport al Moldovei în genere! Dumnezeu să Vă binecuvânteze![22.04.2022]
Acțiune de Paști pentru refugiați din Ucraina

Pe lângă copiii nevoiași, familiile acestora și vârstnici singuratici și bolnavi, 172 de pachete cu produse alimentare au fost distribuite familiilor refugiaților din Ucraina, în cadrul campaniei de Paște pentru a sărbători marea sărbătoare în memoria învierii lui Hristos. Dorim să-i mulțumim părintelui Erwin Benz, Elveția, pentru sprijinul acordat în implementarea acestei frumoase campanii. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!

[20.04.2022]
Acțiune de Paști pentru nevoiași

Paștele înseamnă o viață nouă, o sursă a vieții. Această sărbătoare aprinde lumina speranței. În pofida numeroaselor proiecte pe care AO AB PRO UMANITAS le implementează cu sprijinul financiar al sponsorilor săi pentru a acorda ajutor refugiaților ucraineni, partenerii noștri nu au uitat de organizarea unei campanii tradiționale de Paști de distribuire a pachetelor cu produse alimentare. În acest fel, 745 de copii nevoiași, precum și persoane în etate, singuratice și bolnave, au simțit dragostea și miracolul acestei sărbători de Paști. Cu produsele primite, nevoiașii vor avea posibilitatea șă sărbătorească cu adevărat Paștele; în total au fost distribuite 9.930 kg de alimente.

Această campanie minunată a fost susținută de Help for Children in Need (Președintele Dl Peter Garst, Elveția), Menschen Helfen e.V. (Președintele Dr. Roithmeier, Germania), Părintele Erwin Benz (Elveția), Hilfswerk Liechtenstein e.V. (Președintele Dna Bettina Pelger-Sprenger, Liechtenstein) și Parohia Catolică Schierling (Fritz Wallner, Germania).


[25.03.2022]
Activitatea proiectelor noastre de lungă durată continuă

În pofida războiului început de Rusia în Ucraina, țară vecină cu Republica Moldova, și ca rezultat a unui flux mare de refugiați (Moldova ocupă primul loc în rândul țărilor privind numărul de refugiați primiți în raport cu populația țării), noi nu am încetat realizarea proiectelor noastre de lungă durată, cuprinzând în primul rând 16 BUNVOLENTIA-proiecte, Centrul de Zi pentru Copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca, Centrul de Zi pentru Bătrâni „Sfîntul Petru”, „Cantina socială pentru copii din familii nevoiașe”, „Pâine pentru cei mai săraci” şi „Familii susținute financiar în Moldova”.

Mențiune specială merită munca tuturor angajaților proiectelor AO AB „PRO UMANITAS”, care sunt dedicați totalmente implementării proiectelor. În ciuda situației mondiale politice și economice, aceștia se asigure că toate resursele financiare puse la dispoziție sunt folosite în beneficiul celor mai nevoiași din țară. Ei fac o muncă grozavă.

Desigur că am dori să mulțumim mult sponsorilor noștri, care sunt întotdeauna gata să ajute, în pofida situației dificile din toată lumea. VĂ MULȚUMIM MULT! Fie ca binecuvântările Domnului să fie cu ei și cu familiile lor!


[15.03.2022]
Suferința din Ucraina este împărtășită

Din cauza invaziei ruse a Ucrainei și a ostilităților care au urmat, milioane de refugiați ucraineni, majoritatea mame și copiii lor, au fost forțați să-și părăsească casele. Un aflux mare de refugiați (circa 300.000 de persoane) a venit în Republica Moldova. Nefericirea acestor oameni nu a lăsat pe nimeni indiferent. Organizațiile publice și private, organizațiile comerciale și de binefacere, precum și cetățenii obișnuiți au oferit ajutorul de care au nevoie refugiații.

PRO UMANITAS tot a decis să ofere ajutor refugiaților aflați pe teritoriul țării. Mulțumim marelui suport al tuturor partenerilor noștri, și anume „Help for Children in Need” (HCN) (Președintele Dl. Peter Garst, Elveția), „Menschen Helfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier, Germania), Parohia Catolică Schierling (Fritz Wallner, Germania), părintele Erwin Benz (Elveția), doamna Brigitta Walder (Elveția), „Hilfswerk Liechtenstein e.V.” (Președinte dna Bettina Pelger-Sprenger, Liechtenstein), „Hilfe für Osteuropa e.V.” (Președinte doamna Ursula Honeck, Germania), „PRO MOLDAVIA e.V.” (I Președinte dl Norbert Rockstein, Germania), familia Stangl (Germania) și doamna Gloria Rickenbacher (Elveția) sute de refugiați primesc ajutor necesar în fiecare zi: trei mese calde pe zi sau pachete cu produse alimentare de bază, produse de igienă personală, lenjerie de corp, lenjerie de pat, jucării și articole de papetărie pentru copii și multe altele.

În plus, câțiva copii din familii de refugiați vizitează deja proiectele noastre BUNVOLENTIA, precum și centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca.

Mulțumim din tot suflet sponsorilor acestui proiect pentru compasiune și ajutor. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!

[08.02.2022]
Academia de șah din Petrovca demonstrează realizările sale

Unii copii din proiectele BUNVOLENTIA Petrovca și Vladimirovca adoră să joace șah. Din octombrie 2021 ei frecventează și Academia de șah deschisă la Petrovca, unde învață arta acestui joc minunat. Și iată primele rezultate uimitoare! La Turneul Republican de Șah, care a avut loc la data de 19 ianuarie 2022, copiii noștri au putut să concureze și chiar să câștige premii. Îi felicităm din suflet pe tinerii noștri campioni și le dorim multe victorii în viitor!


[04.02.2022]
Galeria a fost actualizată:
- Centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA 2021;
- Centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” în Grigorauca 2021;
- Lemn și cărbune pentru cele mai nevoiașe familii din Grigorăuca;
- Renovarea sălii de sport în gimnaziul din Petrovca, raionul Sîngerei;
- Podele noi pentru gimnaziul din Petrovca;
- Renovarea bucătăriei în gimnaziul din Petrovca.
[20.01.2022]
Nu a lăsat în nevoie

În Republica Moldova au început înghețurile severe de iarnă. Din păcate, nu toate familiile își permit să cumpere suficient material de încălzire pentru a trece peste această perioadă. Acestea sunt familiile social vulnerabile și numeroase, familiile cu părinți șomeri și vârstnici singuratici care sunt nevoiți să supraviețuiască cu o pensie foarte mică. Criza energetică agravată din țară, în urma căreia costul combustibilului a crescut brusc, face achiziționarea lemnului de foc nu numai dificilă, ci practic imposibilă.

Organizația „Hilfswerk Liechtenstein e.V.” a venit în ajutorul la 15 familii cele mai nevoiaşe din Grigorăuca şi Petropavlovca, raionul Sîngerei. Aceste familii au primit suficient lemn de foc pentru a nu fi nevoite să sufere de îngheț până la sfârșitul sezonului de încălzire. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!


[18.01.2022]
Mereu gata să ofere suport

În mod tradițional, a avut loc o întâlnire cu familiile care sunt susținute financiar deja de mulți ani de către organizația „Hilfe für Osteuropa e.V.” (Președinte doamna Ursula Honeck, Germania). Din cauza situației epidemiologice nefavorabile, doamna Honeck nu a putut, cu părere de rău, să viziteze Republica Moldova. Cu toate acestea, toate cele 23 de familii au primit ajutor de la donatori. Pentru aceasta ele sunt foarte recunoscătoare.


[14.01.2022]
Raport anual de activitate 2021

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2021 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.